Foça'da Bağımsız Film Rüzgarları 3. Kez Esecek

‘‘Beşkapılarda 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri’’ 21-25 Ağustos tarihlerinde Foça Beşkapılar Kalesi’nde. Sinemaseverler Foça’da yaz akşamları bağımsız filmler seçkisini seyredecek.

Foça Belediyesi’nin destekleri, Yönetmen Hüseyin Karabey ile sinema ve dizi oyuncusu Gizem Erman Soysaldı’nın Sanat Yönetmenliğini yaptıkları “Beşkapılarda 5 Gece” Phokaia Bağımsız Film Günleri, bu yıl da çok özel bir seçki ile sinemaseverlerle buluşacak.

Film Günleri’nde bu yıl, yönetmen Özcan Alper’in imzasını taşıyan ‘Karanlık Gece’, Sevinç Baloğlu’nun çektiği belgesel türündeki ‘Tohum’, Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği ‘Zuhal’, yönetmenliğini Hüseyin Karabey’in yaptığı ‘Gitmek’ ve Belmin Söylemez’in senaryosunu Haşmet Topaloğlu ile birlikte yazıp yönettiği ‘Ayna Ayna’ isimli filmler gösterilecek.

Sanatın birleştirici gücünün tarihin eşsiz dokusunda beyaz perdeye yansıyacağı Sinema Günleri’nde, tarihi atmosferiyle Beşkapılar Kalesi 5 gece boyunca 5 filme kapılarını açacak.

Beşkapılar Kalesi’ndeki film gösterimleri sonrasındaki söyleşilerde filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları seyircilerle bir araya gelecek.

Foça’nın, eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla sanata ev sahipliği yapacağı etkinlik kapsamında ‘Çocuklarla Film Okuma Atölyesi’ de yapılacak. Sinema Günleri, Foça halkıyla birlikte; işbirliği yapılan üniversitelerin öğrencilerine, turistlere ve gezgin sinemaseverlere açık havada muhteşem bir sinema şöleni sunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı