Prime Video İngilizce Dışı Dillerdeki Orijinal Yapımlarıyla Büyük İlgi Çekiyor

Haziran ayında yayınlanmaya başlayan My Fault (Culpa Mía, İspanya) ve Medellín (Medellín, Fransa), Prime Video tarihinde İngilizce dışı dillerde en çok izlenen iki orijinal yapım oldu. 

 Prime Video ayrıca son 12 ayın en iyi 10 uluslararası hit film ve dizilerini de açıkladı.

Prime Video, en son yayınlamaya başladığı orijinal yapımlarından ikisiyle rekor kıran uluslararası bir başarı elde etti. My Fault (Culpa Mía, İspanya) ve Medellin (Medellín, Fransa) Prime Video tarihinde, İngilizce dışı dillerde en çok izlenen orijinal yapımlar olarak öne çıktı. Haziran ayında dünya çapında 240 ülke ve bölgede eş zamanlı olarak yayınlanmaya başlanan filmler, Prime Video’nun Argentina 1985 adlı orijinal Arjantin yapımı filminin küresel başarısının hemen ardından gelerek, İngilizce dışı dil içerikli Prime Video yapımları için çıtayı yükseltiyor. Bu yılın başlarında En İyi Uluslararası Film dalında Oscar Ödülü’ne aday gösterilen Argentina 1985, En İyi Uluslararası Film dalında Altın Küre Ödülü dahil çeşitli ödüller kazandı. 

İspanya yapımı My Fault, 8 Haziran’daki dünya prömiyerinin ardından Prime Video tarihindeki İngilizce dışı dillerde en yaygın izlenen orijinal film oldu. Mercedes Ron’un çok satan Culpables roman üçlemesinden uyarlanan film, yayınlandığı ilk hafta sonu Prime Video’nun dünya listesinde bir numara olurken bugüne dek ABD, İngiltere, Avustralya, Hindistan, Arjantin ve Fransa dahil 190’dan fazla ülkede en çok izlenen ilk 10 yapım arasında yer aldı. 

Pablo Escobar’ın hayatından etkilenen genç bir YouTuber’ın hikayesini anlatan Medellin ise 2 Haziran’da yayınlanmaya başladı ve İngiltere, ABD, İspanya, Meksika, Almanya ve İtalya dahil 170’ten fazla ülkede en çok izlenen İngilizce dışı ikinci film oldu. Her iki yapımın izlenme oranlarının %75’ten fazlasını kendi ülkelerinin (My Fault için İspanya, Medellin için Fransa) dışındaki izleyiciler oluşturuyor. 

Prime Video ayrıca yapım ülkeleri dışındaki performanslarına göre dünya çapında en çok izlenen İngilizce dışı dillerdeki ilk 10 yerel orijinal film ve dizisini de açıkladı*:

  1. My Fault (Culpa Mía, Film, İspanyaHaziran 2023) 
  2. Medellin (Medellín, Film, Fransa, Haziran 2023)
  3. Sayen (Film, Şili, Mart 2023)
  4. A Private Affair (Un Asunto Privado, TV dizisi, İspanya, Eylül 2022)
  5. The Gryphon (Der Greif, TV dizisi, Almanya, Mayıs 2023)
  6. Overdose (Film, Fransa, Kasım 2022)
  7. The Head of Joaquín Murrieta (La Cabeza de Joaquín Murrieta, TV dizisi, Meksika, Şubat 2023)
  8. Fakes (Farzi, TV dizisi, Hindistan, Şubat 2023)
  9. Gangs of Lagos (Film, Nijerya, Nisan 2023)
  10. Argentina 1985 (Film, Arjantin, Ekim 2022)

 

*Sıralama, ilk gösterimden itibaren üç günlük izlenme sayılarına göre belirlenmiştir ve son 12 ayda yayınlanmaya başlayan yapımları kapsamaktadır. İlk gösterim tarihi parantez içinde ay ve yıl olarak belirtilmiştir. Veriler, orijinalin ait olduğu ülke dışındaki izlenmelere dayalıdır.

Prime Video & Amazon Studios Yerel Orijinal Yapımlar Başkan Yardımcısı James Farrell, yeni yapımların elde ettiği başarıyı: “Bu yıl Prime Video için İngilizce dışı dillerdeki film ve diziler açısından dönüm noktası oldu. Son on iki ayın ilk on listesinde sekiz farklı ülkeden yapımın yer aldığını görmek son derece heyecan verici! My Fault ve Medellin’in başarısı, dünya çapındaki üyelerimizin en iyi yerel hikaye anlatıcıları ve yetenekleri ile yaratılan hikayeleri benimsediğini açıkça ortaya koyuyor. P200 milyondan fazla üyesiyle Prime Video, dünya çapında 240’tan fazla ülke ve bölgede gerçek anlamda küresel ve çeşitlilik içeren bir izleyici kitlesine ulaşıyor. Müşterilerimizin dünyanın her yanından parlak yeteneklerin imzasını taşıyan harika yapımları beğendiğini görmekten mutluluk duyuyoruz,” şeklinde açıkladı.

Haziran’da yayınlanmaya başlayan MedellinMy Fault ve The Gryphon dahil yukarıdaki listede bulunan tüm yapımlar dünya çapında 240’tan fazla ülke ve bölgede Prime üyeliği kapsamında izlenebiliyor. Japonya’dan Love Transit yakında, Hindistan’dan Indian Police Force dizisi ise yıl sonuna doğru yayınlanacak.

 

My Fault hakkında

Mercedes Ron’un çok satan Culpables üçlemesinden (Culpa mía, Culpa tuya, Culpa nuestra) uyarlanan, yönetmenliğini ve senaristliğini Domingo Gonzalez’in üstlendiği My Fault filminin başrollerini Nicole Wallace, Gabriel Guevara, Marta Hazas ve Iván Sánchez paylaşıyor.

Noah (Nicole Wallace) doğup büyüdüğü şehri, erkek arkadaşını ve dostlarını geride bırakıp annesinin (Marta Hazas) yeni ve varlıklı kocası William Leister’ın (Iván Sánchez) malikanesine taşınmak zorundadır. On yedi yaşındaki gururlu ve bağımsız ruhlu Noah, malikanede lüks içinde yaşamaya direnç gösterir. Orada tanıştığı yeni üvey kardeşi Nick (Gabriel Guevara) ile güçlü kişiliklerinin çatışacağı da en başından bellidir. Noah bir süre sonra Nick’in ideal bir oğul imajının arkasında dövüş, kumar ve yasadışı araba yarışlarıyla dolu gizli bir hayat yaşadığını öğrenir. Bunlar Noah’nın hep uzak durduğu alışkanlıklardır. Aralarındaki uçuruma rağmen hissetmeye başladıkları karşı konulmaz çekim bir süre sonra ateşli ve dizginlenemeyen bir tutkuya dönüşecektir. Süregelen rekabete ve çevrelerindeki insanların karşı çıkmalarına rağmen; birbirlerine gizlice ve delice aşık olurlar. Fakat Nick’in çalkantılı yaşamı ve Noah’ın fırtınalı geçmişi ikisinin de hem hayatlarını hem de yasak aşklarını test edecektir. 

Bir Pokeepsie Films (Veneciafrenia, 30 Coins, The bar) yapımı olan yeni orijinal film My Fault’un yapımcılığını Álex de la Iglesia ve Carolina Bang üstleniyor.

 

Medellin hakkında

Franck Gastambide’in orijinal fikrinden uyarlanan Medellin’in senaryosu Gastambide ile Charles Van Tieghem (Validé) tarafından yazıldı. Bir Mandarin & Compagnie yapımı olan Medellin’in yönetmenlik koltuğunda oturan Gastambide aynı zamanda başrolü üstleniyor. Filmin kadrosunda ayrıca Fransız oyuncular Ramzy Bedia (La Tour Montparnasse Infernale), Anouar Toubali (Pattaya), Brahim Bouhlel (Validé), Raymond Cruz (Breaking Bad) ve Essined Aponte (S.W.A.T.) ile birlikte tüm zamanların en önemli ağır sıklet boksörlerinden Mike Tyson (The Hangover) özel bir rolde yer alıyor. 

Film, Pablo Escobar’ın hikayesinden etkilenen genç youTuber Pablito’nun uyuşturucu baronunun ayak izlerini takip etme hayalini gerçekleştirmek için Kolombiya Medellín’e uçmasıyla başlıyor. Birkaç gün sonra sosyal medyada yayınlanan bir videoda Pablito’nun tehlikeli bir uyuşturucu karteli tarafından kaçırıldığı görülüyor. Ancak büyük bir fidye karşılığında serbest bırakılacağı söyleniyor. Ama kartel, Pablito’nun her şeyi göze alabilecek bir ağabeyi olduğunu bilmiyor. Ağabey, kardeşini sağ salim eve getirmek gibi çılgın bir plan yapıyor ve bir ekip toplayarak Kolombiya’daki kartel üyelerine baskın yapmaya karar veriyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı