Online İngiltere Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

İngiltere Konsolosluğu Türkiye’de konsolosluk veya büyükelçilik bulunmayan bazı şehirler için online ingiltere vizesi başvuru sürecini başlattı. Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep şehirlerinde yaşayanlar için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu şehirlerde ikamet eden kişiler eğer PBS Tier 1,2,3,4 ve 5, EEA ve ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunmuyorsa diğer bir deyişle eğer; İngiltere Ticari Vize, İngiltere Öğrenci Vizesi, İngiltere Aile Birleşimi Vizesi, İngiltere Transit Vize gibi vize çeşitlerinden birine başvuru yapıyorsa, online ingiltere vize başvurusu yapabilir. Belirtilen iller ve çevresinde ikamet eden kişiler başvuru süreçlerine her zaman olduğu online başvuru formu ile başlamaktadır. Bu online başvuru formunun doğru bilgiler ile doldurulması sürecin en kritik aşamalarından biridir. Eksik, çelişkili veya yanlış bilgiler verilmesi sürecin olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilmektedir.

Aralarında online başvuru formunun da bulunduğu vize türüne göre hazırlanmış tüm evraklar ile beraber resmi başvuru merkezlerine gidilmesi gerekmektedir. Resmi başvuru merkezli gerekli tüm evrakların hazır olup olmadığını ve geçerli olup olmadığını kontrol ettikten sonra tüm evrakları taratmaktadır. Taratılan bu evraklar konsolosluklara iletilirken evrakların asılları vize başvurusu yapan kişide kalmaktadır ancak resmi evrakların fotokopileri veya taratılmış halleri resmi başvuru merkezleri tarafından hiçbir koşulda kabul edilmemektedir. Tüm belgelerin orijinallerinin resmi başvuru merkezlerine sunulması gerekmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise İngiltere Konsolosluğu’na iletilecek olan evrakların net, okunaklı, anlaşılır, talep edilen boyutlara uygun ve düz bir şekilde taranmış olmasıdır. İngiltere Konsolosluğu’nun yaptığı son açıklama göre online vize için aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

İngiletere Vize Başvurusunda Gerekenler

  • Vize başvurusunda kullanılacak olan evrakların tamamı A-4 olmalıdır. A-4 boyutlarından daha küçük veya daha küçük olan evrakların ise A-4 boyutlarında kopyalarının alınması ve asılları ile beraber sunulması gerekmektedir.
  • Sunulan evraklar taranacağından dolayı evrakların üzerinde hiçbir şekilde ataç, zımba gibi tarama cihazlarına zarar verecek ekler bulunmaması gerekmektedir.
  • Belgelerin asılları ile beraber sunulacak fotokopilerinin eski, yıpranmış, solmuş veya rengi solmamış olması gerekmektedir. Bu nedenle başvurudan hemen önce aslı bulunan belgelerin fotokopi çektirilmeli ve temiz bir şekilde teslim edilmelidir.
  • Bunun yanında teslim edilecek olan evraklardan hiçbirinin lamine ile kaplanmamış olmaması gerekmektedir. Evraklar bir bütün olarak teslim edilmelidir.

Evrakların başvuru merkezlerine gelinmeden önce dikkatli ve talimatlara uygun bir şekilde hazırlanması, başvuru sürecinin daha hızlı ve aksaklıklardan uzak bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Evrakların orjinallikleri ve orijinal halleri başvuru merkezlerinde bulunan yetkililer tarafından dikkat bir şekilde kontrol edilecektir. Bu nedenle evraklar teslim edilmeyeceğinden dolayı sadece fotokopilerinin getirilmesi başvurunun yapılamamasına sebep olacaktır. Konsolosluğa sunulacak olan tüm belgelerin asıllarının başvuru sahibinin yanında bulunması beklenmektedir. Evrakların orjinallikleri yetkililer tarafından sağlandıktan sonra sadece fotokopileri yetkililer tarafından teslim alınır, asılları başvuru sahibine tekrar teslim edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı