Samsung Galaxy Watch, 13 ülkede Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi sunacak

Kullanıcıların kalp ritimlerini takip etmesine ve kalp sağlığı hakkında daha detaylı bilgiler edinmesine yardımcı olmak için, halihazırda kullanımda olan EKG ve Tansiyon takip özelliklerine Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi özelliği ekleniyor.

Samsung Electronics, Samsung Health Monitor uygulamasındaki Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi (IHRN/ Irregular Heart Rhythm Notification) özelliğinin bu yaz itibarıyla 13 ülkede kullanıma sunulacağını duyurdu. Uygulama içindeki Tansiyon ve Elektrokardiyogram (EKG)[4] takibiyle eşleşen Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi özelliği, atriyal fibrilasyon (AFib) durumunu düşündüren düzensiz kalp ritmi bozukluklarını algılayabiliyor ve Galaxy Watch akıllı saat kullanıcılarının kalp sağlığını daha kapsamlı bir şekilde takip edip bilgilenmesine yardımcı oluyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) onayına sahip Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi/IHRN özelliği, geçtiğimiz hafta Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı (MFDS) tarafından da onaylandı. Bu özelliğin kullanımı, ABD ve Güney Kore’nin yanı sıra Arjantin, Azerbaycan, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Gürcistan, Guatemala, Hong Kong, Endonezya, Panama ve BAE’nin dahil olduğu 13 ülkeye genişleyecek. İlgili özellik Türkiye’de de kısa süre içinde aktif hale gelecek. 

İstendiği an EKG ölçümü yapma özelliğiyle eşleşen Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi/IHRN özelliği, olası düzensiz kalp ritmi durumlarını arka planda kontrol ediyor ve kullanıcıyı potansiyel AFib durumları (düzensiz kalp ritmi bozuklukları) konusunda uyarıyor. Şu an kullanımda olan Tansiyon ve Kalp Atış Hızı takibi özellikleriyle birlikte kullanıcılar, kalp ve damar sağlıkları hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinebiliyor. 

Lansmanı 2020’de yapılan Samsung Health Monitor uygulaması, bugün dünya genelinde 74 ülkede kullanılıyor. 15 milyondan fazla Galaxy Watch akıllı saat kullanıcısı, bileklerinden tansiyon ve EKG ölçümü yapabilirken, tansiyon ve kalp ritimlerini de sürekli olarak takip edip kaydedebiliyor. 

Samsung Electronics MX İş Kolu Başkan Yardımcısı ve Dijital Sağlık Ekibi Başkanı Hon Pak, yaptığı açıklamada, “Kalp ve damar hastalıkları, dünya genelinde başlıca ölüm nedenlerinden biri olmaya devam ediyor. Bu nedenle, sunduğumuz tansiyon ölçümü ve düzensiz kalp ritmi bildirimi gibi izleme araçlarıyla kullanıcılarımızı kalp sağlıkları hakkında bilgilendirmeye ve onları bu konuda güçlendirmeye kararlıyız. Galaxy Watch akıllı saat kullanıcılarının, gece gündüz fark etmeksizin sağlıkları hakkında daha ayrıntılı bilgiler elde etmesine yardımcı olmak için yeni yollar keşfetmeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni One UI 5 Watch arayüzüyle sunulacak olan Düzensiz Kalp Ritmi Bildirimi özelliği, ilk olarak bu yılın sonlarında satışa çıkacak Galaxy Watch akıllı saatlerde kullanılabilecek ve daha sonra özellik, önceki sürümlerde de sunulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı